Penne

Penne ze szpinakiem, fetą i kurczakiem,
zdrowe, pożywne a do tego łatwe w przygotowaniu
i co więcej, nie wymaga wiele czasu.
Składniki:
Makaron
Pierś z kurczaka
Śmietana
Szpinak świeży lub mrożony
Sól, pieprz
Ser Feta
Ząbek czosnku
Bazylia do dekoracji
Sposób przygotowania: 
Kurczaka kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzaną patelnie i podsmażamy chwilę. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę: ser feta oraz czosnek, smażymy przez 5-7 minut. Dodajemy śmietanę oraz przyprawy po czym całość dusimy przez 3-4 minuty. Umyty i sparzony gorącą wodą szpinak dodajemy do sosu. Dusimy przez 2-3 minuty. W międzyczasie gotujemy makaron. Po odlaniu, makaron mieszamy dokładnie z sosem. Po nałożeniu na talerze, przybieramy serem feta pokrojonym w kostkę. Dekorujemy świeżą bazylią.
Smacznego 😉

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *